Turi mėsos likučių? Gamink šviežių makaronų salotas
Dažnai nutinka, kad po savaitgalio grilio lieka šiek tiek mėsos. Arba vakarienėje buvo mažiau svečių nei tikėjaisi… Pašildyti mėsos likučiai puikiai tinka sočioms salotoms su šviežiais makaronais! Receptas greitiems pietums ar vakarienei.
Porcija 2 asmenims:
- 240 g šviežių margų makaronų „sijonėlių“ ar „sraigtelių“
- 200 g vištienos ar kitos ant grilio keptos mėsos
- 8-12 vyšninių pomidorų
- 1 didelis avokadas
- ¼ raudonojo svogūno
- 100 g gražgarsčių (tinka ir špinatai pamaišyti)
- jei turi šiek tiek petražolių, kalendros ar baziliko
- jei norisi, žiupsnelis druskos, pipirų
- 100-120 g pesto padažo
Gaminimas:
- Išvirk makaronus (3-4 min.). Gali rinkti spalvotus „Sijonėlius“ (su špinatais, burokėliais), „Sraigtelius“ ar pilno grūdo „Vamzdelius“ (tik jie virs kiek ilgiau, apie 7min.).
- Kol makaronai verda, keptuvėje pašildyk mėsą.
- Supjaustyti avokadą, pomidorus ir šiek tiek raudono svogūno.
- Nusunk makaronus, sumaišyk juos su pašildytos mėsos gabalėliais.
- Sudėk viską į dubenį ar tiesiai į lėkštę.
- Gausiai pridėk salotų lapų ir pjaustytų daržovių.
- Užberk smulkiai pjaustytų žolelių.
- Pagardinti pesto padažu.
- Jei mėsa buvo be prieskonių, galima berti druskos ir pipirų.
Gamink su meile, ir bus skanu!
Dalintis
Facebook