Makaronai

Pradėjome gaminti makaronus iš didžiulio noro parodyti, kad jie gali būti skanūs! Jei makaronai pagaminti iš kokybiškų ingredientų, o Jūs vadovaujatės gamintojo rekomendacijomis juos verdant ir pasirenkate tinkamą padažą, tikrai bus gardu. Tad apie visas skanių makaronų sudedamąsias dalis.

Tešla. „Virsi tu“ makaronai gaminami naudojant aukščiausios rūšies itališkus miltus, kuriuos perkame iš daugiau nei 80 metų veikiančio italų gamintojo, kruopščiai atrenkančio idealiomis klimato sąlygomis užaugusius grūdus. Gaminiuose išlaikome 70% Semola ir 20% kietųjų kviečių miltų proporciją. Toks miltų mišinys leidžia pagaminti gilias itališkas tradicijas turinčią tešlą, kuri ne tik skani, bet ir išlaiko skirtingas formas, o tai leidžia derinti ir atskleisti ypatingus skonio derinius su skirtingais padažais.

Mūsų pagaminti naminiai makaronai atkeliauja ant jūsų stalo itin švieži, supakuoti vakuume, tad dar minkšti. Vieninteliai makaronai, kuriuos džioviname, yra pilno grūdo miltų makaronai.  Kitaip dar vadinami visadaliai miltai yra malami nenusijojant nei vienos vertingos grūdo dalies, tad iš jų pagaminti makaronai turi daugiau maistingųjų medžiagų, suteikia daugiau sotumo, pasižymi ryškiu skoniu bei tekstūra.

Rūšys. Spagečių gamyboje naudojame specialią bronzinę formą. Ji padeda pašiaušti makaronų paviršių, kas leidžia itin gerai įsigerti padažui, tad makaronas neišdžiūsta, išlaiko formą. Tagliatelle, taip vadinamus karališkuosius makaronus, gaminame tik su kiaušinio tryniu, tad jie ypatingo skonio ir sodrios geltonos spalvos. Akį džiuginantys smulkesni spalvoti makaronai yra nuspalvinti praturtinant tešlą natūraliais ingredientais, tokiais kaip burokėliai, špinatai ar pomidorai.

Paruošimas. Naminiai švieži makaronai yra itin greitai paruošiami – išverda vos per kelias minutes. Svarbu atkreipti dėmesį į rekomenduojamą virimo laiką ir nepervirti, kad neištižtų. Taip pat nepagailėti puode jūros sūrumo vandens (mūsų skoniui tai 2 litruose vandens išmaišyti maždaug 2 a. š. druskos).

Padažas. Siekiant makaronų patiekalui suteikti patį geriausią skonį, būtina atkreipti dėmesį į makaronų formą. Italai netgi sako, kad kiekviena forma yra sukurta tam, kad geriau derėtų su tam tikro tirštumo ir sudėties padažu.

Įvairūs vamzdelio formos, kurių tuščias vidurys, makaronai labai tinka įvairiems padažo ingredientams „gaudyti“, tad padažas turėtų būti tirštas, kad užpildytų makarono vidų.

Suktiems makaronams (sraigteliams, kaspinėliams) tinka padažai su smulkiai pjaustytais, trintais, maltais ingredientais, pvz. pesto, naminiu pomidorų. Spagečiams reikėtų rinktis lengvus, grietinėlės ar aliejaus pagrindo padažus. O storesnius, lakštinius makaronus tagliatelle geriau derinti su ryškesniais padažais – Bolognese, grybų ar stambiai kapotų pomidorų.

Pirkinių krepšelis