Bakalėja
„Virsi tu“ bakalėjos produktų sąraše rasite šalto spaudimo būdu iš kanapių sėklų gaminamą aliejų ir kanapių sėklas.
Kanapių aliejus – nerafinuotas, skaidrus žalias aliejus, kuris turi švelnų riešutų skonį, yra kvapnus, todėl naudojamas kaip užbaigiamasis aliejus. Kalbant apie populiarumą, kanapių sėklų aliejus tikrai nėra toks visiems gerai žinomas kaip alyvuogių ar kokosų aliejus, tačiau jis gali būti puikiai naudojamas kulinarijoje. Yra ypatingai sveikas produktas.
Kanapių sėklų aliejus nėra tinkamas kepti maistui. Kanapių sėklų aliejus puikiai tinka aplaistyti ryžių ar grūdų salotoms, naudoti duonos mirkymui, gaminti padažams ir net naminiam majonezui. Įpilkite nedidelį kiekį į glotnutį arba užpilkite ant humuso, keptų daržovių, makaronų ar į dubenėlį sriubos. Dėl stipraus savo skonio jis netinka desertų ar bet kokio kito saldaus maisto gamybai.
Atidarytą kanapių sėklų aliejų reikia laikyti šaldytuve ir suvartoti per tris mėnesius. Neatidarytas kanapių sėklų aliejus gali būti laikomas sandėliuke. Visada atsižvelkite į galiojimą datą, nurodytą ant pakuotės.
Asortimentą papildo lukštentos ir nelukštentos kanapės, kuriose gausu fosforo, kalio, magnio, kalcio, geležies ir cinko, vitamino E. Kanapių sėklose ypač didelis Omega 3 ir Omega 6 riebiųjų rūgščių santykis, atitinkamai 1:3, todėl puikiai tinka papildyti žaliavalgių, vegetarų ar veganų racioną.
Rodomi visi rezultatai: 4