Kanapių sėklos puikiai pagardina įvairius patiekalus: salotas, sausus pusryčius, sumuštinius, sriubas, troškinius ar kepinius. Jas galima sugrūsti, pagardinti žiupsneliu druskos ir naudoti kaip pagardą bulvėms arba užtepėlę. Kanapių sėklos beriamos į padažus, į daržovių patiekalus.
100 g nelukštentų kanapių sėklų energetinė vertė 2141kJ/513kCal.
Sudėtis. Baltymai 25,20 g; angliavandeniai 32,43 g, iš kurių cukrus 2,1 g; riebalai 31,70 g: sočiųjų riebiųjų rūgščių 3,54 g, polinesočiųjų riebiųjų rūgščių 24,40 g (Omega 3 – 17,74 %, Omega 6 – 55,94 %), mononesočiųjų riebiųjų rūgščių 4,18 g; druska <0,1 g.
Laikymo sąlygos. Iki ir po atidarymo sėklas laikykite pastovioje temperatūroje, atokiau nuo šilumos šaltinių, siekiant kuo ilgiau išsaugoti vertingąsias Omega rūgštis.
Kilmės šalis. Pluoštinės kanapės auginamos Lietuvoje. Kanapių sėklų auginimo procesą gamintojas kontroliuoja nuo sėjos iki sėklos apdorojimo nukūlus, užtikrindamas, kad kanapių sėklos bus tinkamai paruoštos. Prieš naujo derliaus tiekimą rinkai, sėklos mėginys ištiriamas sertifikuotoje laboratorijoje. Tokiu būdu siekiama pagaminti ir patiekti tik aukščiausios kokybės kanapių sėklas.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.