Pilno grūdo tešlos raviolis su sodriu daržovių įdaru ypatingai džiugina sveikos gyvensenos puoselėtojus, nes tokių gaminių gana reta Lietuvoje. O sveika mityba neapsieina be pilno grūdo gaminių. Raviolio įdaro skonis – rytietiškas, ciberžolės ir kumino prieskoniai, nukelia mintimis į šiltus kraštus.
Ką reiškia „pilno“ ar „viso“ grūdo? Pilno grūdo (angl. whole grain) arba dar vadinami „visadaliai“ miltai išsiskiria tuo, kad perdirbimo metu grūdas nėra išvalomas, naudojamos visos jo dalys: gemalas, endospermas ir luobelė. Jie sveikesni ir turi daugiau naudingų medžiagų mūsų organizmui.
Paruošimas. Raviolius rekomenduojame virti 2-3 min. jūros sūrumo vandenyje (mūsų skoniui tai 2 litruose vandens išmaišyti maždaug 2 a. š. druskos).
Padažai. Labai skanu su pomidorų padažu. Mėgstantiems švelnesnį skonį, ne veganams, rekomenduojame pomidorų grietinėlės padažą. Skanu ir tiesiog su sviestu ar aliejumi, ne grietine, nes ji nėra puiki kompanija šiems saulėtiems indiško skonio ravioliams.
Sudėtis. 50% tešla (pilno grūdo kietųjų kviečių miltai, kiaušinio pakaitalas, alyvuogių aliejus, vanduo), 50% įdaras (žalieji lęšiai, paprikos, morkos, svogūnai, ciberžolė, kajeno pipirai, kuminas, juodieji pipirai, citrina, druska).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.