Šalto spaudimo, nerafinuotas kanapių aliejus yra mikroelementų bei nesočiųjų riebalų rūgščių Omega 3, 6 ir 9 šaltinis. Švelnaus, riešutus primenančio skonio ir kvapo kanapių aliejus puikiai tinka mėgstamam maistui pagardinti. Jis puikiai tinka veganams, vegetarams ir žaliavalgiams.
Siūlome pagardinti mėgstamas salotas, gaminti užtepėles, pilti į padažus, vaisių, daržovių sultis, košes ar trintas sriubas. Nerekomenduojame šio aliejaus apdoroti aukštoje temperatūroje (virti ar kepti), nes aukšta temperatūra sunaikina vertingąsias Omega rūgštis.
Kanapių aliejus naudojamas ne tik maistui gaminti. Jis puikiai tinka grožio procedūroms: tepti suskirdusią odą, naudoti kaip veido kremą, gaminti plaukų ar veido kaukes.
Rekomenduojama paros norma: iki 3 arbatinių šaukštelių per parą.
100 g kanapių aliejaus energetinė vertė 3698kJ/900kCal.
Sudėtis. Baltymai 0,00 g, angliavandeniai 0,00 g, iš kurių cukrus 0,00 g; riebalai 99,94 g: sočiųjų riebiųjų rūgščių 10,67 g, polinesočiųjų riebiųjų rūgščių 75,78 g (Omega 3 – 18,02 %, Omega 6 – 55,77 %), mononesočiųjų riebiųjų rūgščių 11,08 g, vitaminas E 4,5 mg; vitaminas D 5,6 µg; druska 0,00 g.
Laikymo sąlygos. Iki ir po atidarymo aliejų laikykite pastovioje temperatūroje, atokiau nuo šilumos šaltinių, kad kuo ilgiau išsaugotumėte vertingąsias Omega rūgštis.
Kilmės šalis. Pluoštinės kanapės auginamos ir aliejus šaltuoju būdu spaudžiamas Lietuvoje. Kanapių aliejus šaltuoju būdu spaudžiamas iš lietuviškame ūkyje užaugintų ekologiškų pluoštinių kanapių sėklų. Kontroliuojamas procesas nuo sėjos iki sėklos apdorojimo nukūlus, užtikrinant, kad ant Jūsų stalo patekęs kanapių aliejus išspaudžiamas tik iš tinkamai paruoštų kanapių sėklų. Naujo derliaus, sėklų mėginys ištiriamas sertifikuotoje laboratorijoje. Tokiu būdu pagaminsimas tik aukščiausios kokybės ir tik šviežias, švelnaus skonio kanapių aliejus.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.