Švelnaus riešutus primenančio skonio kanapių sėklos tiks Jūsų pusryčiams, pietums ar vakarienei. Puikiai pagardina įvairius patiekalus: salotas, sausus pusryčius, sumuštinius, sriubas, troškinius ar kepinius. Kanapių sėklos beriamos į padažus, įdarytas daržoves, jogurtą ir kt.
Kanapių sėklos pasižymi savo maistingumu, jose gausu fosforo, kalio, magnio, kalcio, geležies ir cinko. Šiose sėklose ypač didelis Omega 3 ir Omega 6 riebiųjų rūgščių santykis, atitinkamai 1:3. Puikiai tinka žaliavalgiams, vegetarams ar veganams.
100 g lukštentų kanapių sėklų energetinė vertė 2507kJ/605 kCal.
Sudėtis. Baltymai 32,1 g; riebalai 51,7 g: sočiųjų riebiųjų rūgščių 4,8 g, mononesočiųjų riebiųjų rūgščių 5,4 g, polinesočiųjų riebiųjų rūgščių 39,1 g (Omega 3 – 19,1%, Omega 6 – 60,1 %); angliavandeniai 0,9 g, iš kurių cukrus 0,5 g; druska 0,03 g.
Laikymo sąlygos. Iki ir po taros atidarymo sėklas laikykite pastovioje temperatūroje, siekiant kuo ilgiau išsaugoti vertingąsias Omega rūgštis, atokiau nuo šilumos šaltinių (ilgiau išlaikysite šviežias laikant šaldytuve).
Kilmės šalis. Pluoštinės kanapės auginamos Lietuvoje. Kanapių sėklų auginimo procesą gamintojas kontroliuoja nuo sėjos iki sėklos apdorojimo nukūlus, užtikrindamas, kad kanapių sėklos bus tinkamai paruoštos. Prieš naujo derliaus tiekimą rinkai, sėklos mėginys ištiriamas sertifikuotoje laboratorijoje. Tokiu būdu siekiama pagaminti ir patiekti tik aukščiausios kokybės kanapių sėklas.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.