Kietagrūdžiai kvietiniai semola ir kietųjų kviečių miltai, kiaušinių tryniai bei vanduo – atrodytų įprasta tradicinių itališkų makaronų tešlos formulė, tačiau tagliatelle forma savyje talpina tikrą skonio stebuklą. Lakštinis, burnoje tirpstantis makaronas puikiai dera su aliejiniu padažu, tokiu kaip pesto ir sunkiais mėsiniais padažais.
Viename šviežių makaronų lizdelyje susukta apie 60 g makaronų, tai porcija vaikams. Suaugusiajam rekomenduojame virti bent du lizdelius.
Paruošimas. Šviežius makaronus rekomenduojame virti 1-2 min. jūros sūrumo vandenyje (mūsų skoniui tai 2 litruose vandens išmaišyti maždaug 2 a. š. druskos). Verdant lengvai pasklaidykite šakute lizdelį, kad pamažu jis išleistų savo gijas ir pilnai išvirtų. Jei išvirtus makaronus pašildysite puode kartu su padažu, mėgausitės ypatingu makaronų ir padažo duetu.
Padažai. Šviežiems tagliatelle makaronams tinka kiek ryškesnio skonio aliejiniai ar sunkesni mėsiniai padažai. Gaiviai suvalgysite šiuos makaronus su mūsų gaminamu pesto padažu. Puikiai tinka bolognese padažas. Jei rinksitės mūsų šviežų bologneze padažą, bus tikrai sotu. Jei sumaišysite du padažus – bolognese ir pomidorų ir grietinėlės – gausis išraiškingo skonio ir tekstūros, turtingas ne tik mėsa, bet ir padažu patiekalas.
Sudėtis. Kietagrūdžiai kvietiniai semola miltai, kietųjų kviečių miltai, kiaušinių tryniai, vanduo.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.