Pagal itališką receptą bronzinėse formose pagaminti Semola ir kietųjų kviečių miltų makaronai, į kurių tešlą dedami tik kiaušinių tryniai, išsiskiria savo grakščia forma ir išraiškingu skoniu. Juodieji tagliatelle ypatingai dera su šviežiu pomidorų ir grietinės padažu. Rekomenduojama valgyti su krevetėmis ir lašišinia žuvimi.
Paruošimas. Juodos spalvos makaronai yra susukti į lizdelį, kuris verdant puode pamažu išleidžia gijas. Tad verdant lengvai pasklaidykite šakute, kad pamažu išsiskleistų ir pilnai išvirtų.
Šviežius makaronų lizdelius rekomenduojame virti 1-2 min. jūros sūrumo vandenyje (mūsų skoniui tai 2 litruose vandens išmaišyti maždaug 2 a. š. druskos). Jei išvirtus makaronus pašildysite puode kartu su padažu, mėgausitės ypatingu makaronų ir padažo duetu.
Padažai. Šviežiems tagliatelle makaronams tinka kiek ryškesnio skonio, aliejinio ar grietinėlės pagrindo padažai. Puikiai tinka pomidorų ir grietinėlės padažas.
Sudėtis. Kietagrūdžiai kvietiniai semola miltai, kietųjų kviečių miltai, kiaušinių tryniai, kalmarų rašalas, vanduo.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.