Miško uogos padovanos tikrą spalvų ir skonio puokštę lėkštėje. Tradicinis virtinukas su mėlynėmis liaudyje dar vadinami šaltanosiais.
Paruošimas. Rekomenduojame virtinukus sudėti į verdantį jūros sūrumo vandenį (mūsų skoniui tai 2 litruose vandens išmaišyti maždaug 2 a. š. druskos) ir virti ne ilgiau nei 4 min. Viename virtinuke su mėlynėmis telpa vienas šaukštelis uogų, tad jų ilgai virti nereikia. 5 minučių gali būti per daug – uogos gali „pabėgti“ iš plonai iškočiotos gardžios tešlos apvalkalo.
Padažai. Rekomenduojame virtinukus su mėlynėmis valgyti tiesiog su grietine. Gardžiau bus, jei ant nusunktų virtinių uždėsite grietinės ir viską lengvai išmaišysite, kad grietinė kiek sušiltų.
Sudėtis. 50% tešla (kietagrūdžiai kvietiniai miltai, kiaušiniai, pienas), 50% įdaras (mėlynės, cukrus).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.