Virtinukai su mėlynėmis

1,95 8,00 

Naminiai rankų darbo virtinukai su mėlynėmis, nukels jus į vaikystę, kai mama ar močiutė grįžusi iš miško su krepšiu mėlynių, puldavo raityti šiuos skanėstus.

Parduodame pakeliais, kuriuos sudaro porcija 2 žmonėms – 500 g.

Rekomenduojame valgyti tiesiog su grietine arba  rinktis saldų padažą „Creme anglaise“.

________________________________________________________________

 

8,00 
1,95 

Miško uogos padovanos tikrą spalvų ir skonio puokštę lėkštėje. Tradicinis virtinukas su mėlynėmis liaudyje dar vadinami  šaltanosiais.

Paruošimas. Rekomenduojame virtinukus sudėti į verdantį jūros sūrumo vandenį (mūsų skoniui tai 2 litruose vandens išmaišyti maždaug 2 a. š. druskos)  ir virti ne ilgiau nei 4 min. Viename virtinuke su mėlynėmis telpa vienas šaukštelis uogų, tad jų ilgai virti nereikia. 5 minučių gali būti per daug – uogos gali „pabėgti“ iš plonai iškočiotos gardžios tešlos apvalkalo. 

Padažai. Rekomenduojame virtinukus su mėlynėmis valgyti tiesiog su grietine. Gardžiau bus, jei ant nusunktų virtinių uždėsite grietinės ir viską lengvai išmaišysite, kad grietinė kiek sušiltų. 

Sudėtis. 50% tešla (kietagrūdžiai kvietiniai miltai, kiaušiniai, pienas), 50% įdaras (mėlynės, cukrus).

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Virtinukai su mėlynėmis”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis