Jei koldūnus su kiauliena labiau mėgsta klientai vyrai, vištieną – moterys ir vaikai, tai koldūnus su kalakutiena renkasi gaivaus, išskirtinio skonio mėgėjai ir gurmanai. Į įdarą dedame citrinos sulčių ir žievelės, kietojo sūrio, tai suteikia gaivumo ir lengvumo pojūtį burnoje.
Kalakutiena – vienas sveikiausių ir liesiausių mėsos pasirinkimų. Ji lengvai virškinama, ypač retai sukelia alergiją, joje mažai cholesterolio, bet gausu cinko, seleno, geležies, fosforo, aminorūgščių ir baltymų.
Paruošimas. Koldūnus sudėkite į verdantį jūros sūrumo vandenį (mūsų skoniui tai 2 litruose vandens išmaišyti maždaug 2 a. š. druskos) ir virkite 5 minutes.
Padažai. Koldūnus su kalakutiena gardu valgyti su pomidorų ir grietinėlės, grybų ar įprastu grietinės padažu. Tačiau rekomenduojame paragauti ir tiesiog su sviesto ir šalavijo padažiuku. Labai gaivu, norisi dar ir dar. Skanaus!
Sudėtis. 50% tešla (kietagrūdžiai kvietiniai miltai, kiaušiniai, pienas), 50% įdaras (kalakutiena, kietasis sūris, citrinos sultys, druska).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.