Pesto padažą gaminame iš šviežių baziliko lapelių, naudojame lietuvišką kietąjį sūrį. Kad nebūtų per riebus, malame ne kedro, o anakardžių riešutus. Kaip žinia, alyvuogių aliejaus kokybės rodiklis yra jo rūgštingumas, tad šiuo atveju jis nesiekia 1 proc., tad aliejus yra tinkamas kepti. Padažui šviežią alyvuogių aliejų vežamės iš žymaus Ispanijos ūkio, kuris specializuojasi vietos prekyboje ir gana nenoriai taip vadinamą „žaliąjį auksą“ eksportuoja.
Paruošimas. Tam, kad padažas geriausiai atskleistų savo kvapo ir skonio savybes, rekomenduojame prieš pilant ant patiekalo jį šiek tiek pašildyti. Jei tai ravioliai, makaronai ar koldūnai – galima šildyti viską kartu tame pačiame puode.
Sudėtis. Bazilikai, anakardžių riešutai, kietasis sūris, česnakai, citrina, alyvuogių aliejus, druska.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.