Jaučio žandas su tradicine bulvių koše

„Virsi Tu“
2023 m. balandžio 16 d. 

Dalintis

fb
In
German braised beef cheeks in brown red wine sauce. Gray background. Top view.
30 minučių
4 asmenims
Ar būna taip, kad neplanuotai užsuka svečių, o ypatingų produktų šaldytuve ir laiko paruošti įspūdingą vakarienę nėra? Sužibėti svečių ir šeimos akyse padės greitai pašildomas mūsų net 14 val. lėtai virtas jaučio žandas ir kiek patobulinta klasikinė bulvių košė.
Virtuvės šefai sako, kad tobulai bulvių košei reikia 1 kg bulvių ir tiek pat sviesto. Gali bandyti ir kreminį sūrį, bet pirmiausia paragauk bulvių košės, pagardintos šviežiu pesto padažu. Skanaus!
Vertinimas
5/5

Produktai

Porcija 4 asmenims
4 vnt. lėtai ruoštų jaučio žandų
1 kg bulvių
50-100 g pesto padažo
1 stiklinė pieno
50 g sviesto
druskos pagal skonį
mėgstamų žalumynų

Gaminimas

1
Paruoškite bulves. 

Nuskustas bulves sudėkite į puodą su šaltu vandeniu. Pasistenkite rinktis panašaus dydžio bulves, tada visų jų virimo laikas bus panašus. Jei yra stambesnių – tiesiog perpjaukite.

2
Pagardinkite bulves.

Verdant dėl skonio galite įdėti pipirą ir lauro lapą. Virkite, kol suminkštės, apie 20-30 min. Pasistenkite nepervirti, kad neišsausėtų. Nepamirškite, nepjaustytos ar stambiai supjaustytos bulvės verda ilgiau, tačiau mažiau krakmolo iš jų nuteka į vandenį virimo metu, daugiau naudingų medžiagų. Jei neturite laiko, susmulkintos bulvės greičiau išverda ir lengviau jas paskui sugrūsti. 

3
Nusunkite bulves

Išvirtas ir nusunktas bulves dar kiek pakaitinkite, kad liktų kuo mažiau vandens. Tada supilkite pakaitintą pieną su ištirpusiu sviestu.

4
Sugrūskite ar su plaktuvu sutrinkite bulves.
5
Įdėkite pesto padažą ir išmaišykite. 
6
Pašildykite jaučio žandus.

Ant keptuvės  savose sultyse iš abiejų pusių pašildykite iš pakuotės išimtus jaučio žandus.

7
Pridėkite žalumynų.

Papuoškite žalumynais. Galite paskaninti mėgstamomis salotomis.

Atminkite

Jei gaminate šviežią pesto padažą, tai visus ingredientus reikia susmulkinkite iki košelės trintuvu. Kuo daugiau pilsite aliejaus, tuo padažas bus skystesnis. Ir druską berkite pačiame paskutiniame žingsnyje, sudėjus sūrį, išmaišius aliejų, kai pagaminsite norimą padažo konsistenciją.

Mes gaminame, o VIRSI TU!
Share on print
SPAUSDINTI
[wpdiscuz_comments]

Išbandyk mūsų gaminius savo virtuvėje

Šeimos pietums – švieži spagečiai su krevetėmis

Jei nenori ar nėra laiko gaminti, bet norisi skaniai pavalgyti, puikus pasirinkimas yra patiekalai iš makaronų. Greitai, daug ir skaniai – visai kaip Italijoje. Tad išbandyk itališką receptą – nesudėtingas, bet labai greitas ir gardus – švieži spagečiai su krevetėmis ir pomidorų-grietinėlės padažu.

Skaityti daugiau »
virsitu_parduotuve_kaledos_27

Mes gaminame, o VIRSI TU!

Švieži makaronai, rankų darbo koldūnai, ravioliai ir kiti gaminiai padės greitai ir skaniai pasigaminti
namuose!
O tam, kad būtų lengviau gaminti, dalinamės receptais ir patarimais.

fb
In
Nauji receptai
Kategorijos
Užsisakykite naujienlaiškį

Pirmieji sužinokite mūsų meniu naujienas, akcijas ir receptus, kurie praturtins jūsų šeimos valgiaraštį.

virsitu_parduotuve_kaledos_27
Dalinkitės savo receptais su mūsų gaminiais socialiniuose tinkluose. Kartu kurkime bendruomenę, kuri renkasi valgyti sveiką, tikrą, kokybišką maistą, be jokių dirbtinių priedų, skonio stipriklių ar kvapiklių.
5 1 balsas
Įvertinimas
Pirkinių krepšelis
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x