Šeimos pietums – švieži spagečiai su krevetėmis
Jei nenori ar nėra laiko gaminti, bet norisi skaniai pavalgyti, puikus pasirinkimas yra patiekalai iš makaronų. Greitai, daug ir skaniai – visai kaip Italijoje. Tad išbandyk itališką receptą – nesudėtingas, bet labai greitas ir gardus – švieži spagečiai su krevetėmis ir pomidorų-grietinėlės padažu.
Receptas tikrai nesudėtingas. Paslaptis glūdi kokybiškuose, šviežiuose produktuose!
Produktų sąrašas 4 asmenų pietums ar vakarienei:
- 480 g šviežių spagečių
- 24 šviežios krevetės
- 2 didesnės skiltelės česnako
- 1-2 š. alyvuogių aliejaus
- 400 g „Virsi tu“ pomidorų ir grietinėlės padažo
- arba naminio pomidorų padažo
Gaminimas:
- Pasiruošk keptuvę ir puodą.
- Pasūdytame vandenyje (2 l vandens dėk 2 arb. š. druskos) išvirk spagečius. Nepagailėk vandens, kad jie virtų gana laisvai. Mūsų švieži pašiaušti spagečiai verda vos 3-4 minutes, per tą laiką spėsi ir krevetes pakepti.
- Krevetes kepk įkaitintame aliejuje, kur jau šiek tiek pagelto, savo aromatą ir skonį atidavė pjaustytas česnakas.
- Krevetes pasiruošk, kaip mėgsti. Lietuviai mieliau renkasi jau jas išgliaudytas patiekale 🍤 Bet gali dėti ir su kiautais.
- Išvirus makaronams, nupilk vandenį, sudėk spagečius atgal į puodą.
- Įpilk kartu pašilti pomidorų ir grietinėlės padažą (arba iš anksto gamintą savo naminį pomidorų padažą), suberk krevetes ir viską išmaišyk.
- Gali papuošti žalumynais – bazilikais, petražolėmis.
- Gali šalia patiekti lengvų salotų (avokadas, vyšninis pomidoras, salota, citrina).
Jei nusprendei gaminsi naminį pomidorų padažą:
- Pirmiausia ant silpnos ugnies aliejuje pakepink supjaustytą svogūną bei česnaką.
- Įberk prieskonius – papriką, raudonėlius.
- Susmulkink baziliko lapelius, petražoles, konservuotus pomidorus
- Sudėk į keptuvę.
- Pagardink druska bei juodaisiais pipirais.
- Troškink ant silpnos ugnies vis pamaišant apie 10 min.
- Pabaigus troškinti sublenderiuok.
Gamink su meile, ir bus skanu!
Dalintis
Facebook