Kaip ir visi mūsų koldūnai, šie yra gaminami rankomis visai kaip namie – su didele meile maistui ir žmonėms. Įdarui renkamės vietos ūkių bulves, bulvių košę papildo auksinis kepintas svogūnas, šoninei keliame ypatingus reikalavimus. Kodėl? Nes tradiciniu būdu rūkoma mėsa suteikia koldūnams dūmo kvapą ir skonį.
Paruošimas. Koldūnus sudėkite į verdantį jūros sūrumo vandenį (mūsų skoniui tai 2 litruose vandens išmaišyti maždaug 2 a. š. druskos) ir virkite 4 minutes.
Padažai. Koldūnams su bulvėmis ir šonine puikiai tiks gardus grybų padažas ar sviesto ir šalavijo kompanija.
Sudėtis. 50% tešla (kietagrūdžiai kvietiniai miltai, kiaušiniai, pienas), 50% įdaras (bulvės, karštai rūkyta kiaulienos šoninė, svogūnai, druska).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.